Україна

Зеленський поговорив із Трас і запросив її до Києва


Зеленський поговорив із Трас і запросив її до Києва

Трасс дотрималася обіцянки, що після її обрання на посаду Зеленський буде першим світовим лідером, з яким вона офіційно поспілкується.

Президент України Володимир Зеленський переговорив з новим прем’єром Британії Ліз Трасс. Про це у вівторок, 6 вересня, Володимир Зеленський повідомив у мікроблозі Twitter.
 
“Першим серед іноземних лідерів провів розмову з новообраним прем’єр-міністром Великобританії Ліз Трасс. Висловив подяку народу Великобританії за лідерську оборонну та економічну підтримку України. Важливо, що Великобританія готова до її подальшого посилення. Приділили увагу гарантіям безпеки”, – заявив Зеленський.
 
Також лідери країн обговорили участь Британії у відновленні України.
 
“Скоординували подальший тиск на РФ. Мета – зупинити агресію і притягнути винних до відповідальності. Важливо визнати Росію державою-терористом. Продовжуватимемо активну взаємодію у всіх форматах”, – додав у підсумку президент.
 
Зеленський запросив Ліз Трас до України.
 
Зазначимо, Ліз Трасс офіційно обійняла посаду прем’єр-міністра Великобританії. Для призначення на цю посаду вона прибула до маєтку Балморал у Шотландії на аудієнцію до королеви Єлизавети II. Монарх схвалила кандидатуру лідера консерваторів на посаду прем’єр-міністра країни та доручила сформувати новий уряд.
 
Нагадаємо, напередодні новим лідером Консервативної партії і, відповідно, главою уряду Великої Британії обрано чинного главу МЗС країни Ліз Трасс. Вона стала третьою жінкою-прем’єром в історії Сполученого Королівства після Маргарет Тетчер та Терези Мей. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button