Україна

Зеленський поділився планами щодо Криму після деокупації


Зеленський поділився планами щодо Криму після деокупації

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що він провів нараду щодо звільнення окупованого у 2014 році Криму.

Після звільнення Криму від російської окупації туди повернуться як економічні можливості, так і безпека та свобода для людей. Про це у вівторок, 8 серпня, заявив президент України Володимир Зеленський. 

Він повідомив, що провів нараду щодо звільнення окупованого Криму, де розглядались питання реінтеграції регіону. 

“Очевидно, що після звільнення Криму від окупації туди повернуться і економічні можливості, і особиста безпека для людей, і відчуття реальної свободи, яких там немає з 14-го року. Але все це не повинно бути просто абстрактним – під кожну деталь деокупації Криму має бути конкретний зміст – як саме нормальне життя повертається, що саме це означає для Криму й для всіх наших людей. Це має бути для всіх зрозуміло. Крок за кроком ми робимо деокупацію Криму все більш досяжною та продуманою”, – сказав президент. 

Також президент проінформував, що черговий саміт Кримської платформи відбудеться 23 серпня. 

Нагадаємо, Кримська платформа – це ініціатива української влади, яка спрямована на актуалізацію питання деокупації півострова у міжнародному порядку денному.

Перший саміт відбувся ще 2021 року, тоді було прийнято спільну декларацію учасників Кримської платформи. У зустрічі взяли участь представники 43 країн.

Головною метою Кримської платформи є консолідація міжнародних зусиль для деокупації Криму, захисту прав та свобод населення півострова, а також посилення безпеки в Європі і на глобальному рівні.

Нагадаємо, окупанти посилюють пропаганду в Криму.

Раніше повідомлялося, що Міністерство внутрішніх справ України працює над програмою деокупації Донбасу та Криму.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button