Україна

Зеленський по дорозі з США відвідав Ірландію


Зеленський по дорозі з США відвідав Ірландію

В аеропорту Шеннон президента зустрів прем’єр-міністром Саймон Гарріс, а також посол України в Ірландії Лариса Герасько.

Літак президента України Володимир Зеленський дорогою зі США приземлився у Ірландії. Український лідер зустрівся з ірландським прем’єр-міністром Саймоном Гаррісом, повідомив телеканал RTÉ у суботу, 13 липня.

Вказано, що літак Зеленського приземлився в міжнародному аеропорту Шеннон дорогою зі США, де президент взяв участь в саміті НАТО та провів багато зустрічей.

В аеропорту президента зустрів Саймон Гарріс, а також посол України в Ірландії Лариса Герасько.

Під час короткого звернення Зеленський подякував народу Ірландії за підтримку з початку повномасштабної агресії РФ проти України та за прийняття українських біженців.

Повідомляється, що Зеленський і Гарріс під час двосторонньої зустрічі обговорять війну в Україні.

“Гарріс підтвердить підтримку Ірландією прагнення України приєднатися до ЄС і запропонує допомогу тисячам українських дітей, примусово депортованих до Росії та Білорусі після вторгнення. Він підтвердить членство Ірландії в міжнародній коаліції, яка закликає повернути близько 20 тисяч дітей”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Зеленський назвав здобутки України від саміту НАТО у Вашингтоні. За його словами, є “конкретні успіхи”, які важливі для українців.

Зеленський про удари по РФ: Треба зняти обмеження

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 − 4 =

Back to top button