Україна

Зеленський підписав закон про заборону книжок з Росії і Білорусі


Зеленський підписав закон про заборону книжок з Росії і Білорусі

Текст закону був надісланий інституціям Європейського Союзу для оцінки, зазначив глава держави.

Президент Володимир Зеленський підписав закон 2309-ІХ про заборону ввезення й розповсюдження книжок з Росії та Білорусі. Про це глава держави повідомив у Telegram в четвер, 22 червня.

“Підписав закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України”. Вважаю закон правильним”, – написав президент.

Зеленський додав, що текст закону був надісланий інституціям Євросоюзу, щоб оцінити, чи можуть окремі норми закону вплинути на виконання зобов’язань у частині захисту прав меншин, зокрема мовних, у контексті рекомендації висновку Єврокомісії щодо заявки України на членство в ЄС.

Зазначимо, що буквально вчора Володимир Зеленський пояснив, чому досі не підписав закон про заборону книжок із Росії та Білорусі. Відповідна петиція була зареєстрована на сайті президента і набрала потрібну кількість голосів.

Справа в тому, що Верховна Рада прийняла цей закон ще рік тому – 19 червня 2022 року. І вже на наступний день закон був переданий на підпис президенту.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button