Україна

Зеленський передав Ердогану список кримських татар, яких утримує РФ


Зеленський передав Ердогану список кримських татар, яких утримує РФ

Потрібно звільнити всіх кримських татар, українських воїнів і цивільних, яких захопили в російський полон, наголосив лідер України.


Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом передав йому список кримських татар, які зазнали російських репресій і яких тримають у в’язницях РФ. Про це глава держави заявив під час пресконференції з президентом Туреччини у Стамбулі в п’ятницю, 8 березня.
 
“Дякую президенту за його зусилля зі звільнення наших громадян з російського полону. Завдяки посередництву Туреччини нам вдалося досягти значних гуманітарних результатів. Зараз ми розраховуємо на подальші зусилля”, – сказав він.
 
Зеленський зазначив, що передав список громадян України, зокрема кримських татар, які були репресовані Росією на окупованих територіях України і зараз утримуються в російських тюрмах і таборах у надзвичайно жорстоких, нелюдських умовах.
 
“Ми маємо звільнити їх усіх – і воїнів, і цивільних людей, і тих, кого захопили в полон під час захисту свого народу, і тих, хто зазнає російських репресій тільки через те, ким він чи вона є. Усіх – українців, кримських татар, усіх. Таких як Наріман Джелял, Леніє Умерова, Сервер Мустафаєв і всі інші наші незаконно полонені Росією”, – заявив президент.

Нагадаємо, у Криму понад місяць не можуть встановити місцеперебування кримського татарина Ісмаїла Шемшедінова, затриманого наприкінці січня після обшуку ФСБ.

Раніше повідомлялося, що у Росії відбувають покарання 150 політв’язнів із Криму.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button