Україна

Зеленський оцінив рішення ЄС щодо боєприпасів для ЗСУ


Зеленський оцінив рішення ЄС щодо боєприпасів для ЗСУ

Глава держави подякував усім партнерам України в Європі, а також США за анонсовану військову допомогу.

 
 
 
 
 
 
Президент Володимир Зеленський високо оцінив рішення країн-членів Євросоюзу поставити Україні протягом наступних 12 місяців один мільйон артилерійських боєприпасів. Про це йдеться в його відеозверненні, яке опубліковано в понеділок, 20 березня, на його Telegram-каналі.
 
Він зазначив, що це стратегічний крок, що додає впевненості в єдності та майбутній перемозі над державою-терористом.
 
“Наші європейські партнери погодили спільний план, щоб прискорити постачання снарядів для нашої артилерії. Вага цього рішення – два мільярди євро. Передбачено як невідкладні поставки, так і виробництво боєприпасів”, – наголосив глава держави.
 
Зеленський назвав це рішення стратегічним кроком.
 
“Те, що додає впевненості в нашій єдності, у незмінності руху до перемоги над державою-терористом. Дякую всім нашим партнерам у Європі! Усім, хто дійсно зацікавлений, щоб Європа була сильною і вільною”, – додав президент.
 
Глава держави також подякував президенту США Джозефу Байдену, американському Конгресу та народу за оголошення нового оборонного пакета допомоги Україні в розмірі 350 мільйонів доларів.
 
 
 

 
 
 
 
 
Нагадаємо, міністри закордонних справ країн Євросоюзу досягли прогресу щодо угоди про спільну закупівлю боєприпасів для України.
 
ЄС затвердив план закупівлі снарядів для України
 
 
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button