Україна

Зеленський оголосив очікування України від НАТО


Зеленський оголосив очікування України від НАТО

Є держави, які готові робити щось більше, ніж пропонувати просто політику відкритих дверей, зазначив президент.

В Україні розуміють, що країна не стане членом НАТО під час війни з Росією. Але потрібен чіткий сигнал, що це станеться після завершення бойових дій. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час пресконференції у Гаазі у четвер, 4 травня.

За його словами, останнім часом Україна отримала позитивні меседжі від держав, які готові підтримати нашу країну та робити щось більше, ніж пропонувати просто політику відкритих дверей.

“Я гадаю, що наші друзі нас підтримають. Вони захочуть бачити нас в НАТО. Але ми є реалістами, ми розуміємо, що не будемо в НАТО під час війни. Але під час війни ми хочемо отримати чіткий сигнал, що після війни ми станемо членами НАТО”, – сказав глава держави.

Раніше ЗМІ повідомили, що США, Німеччина та Угорщина виступають проти намірів інших держав-членів НАТО запропонувати Україні на липневому саміті у Вільнюсі “дорожню карту” для членства в Альянсі.

Нагадаємо, у вересні 2022 року Україна подала заявку на членство в НАТО і розраховує, що на саміті у Вільнюсі отримає нові запевнення щодо вступу до Альянсу.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button