Україна

Зеленський обговорив із лідерами Молдови та Грузії звіт Єврокомісії


Зеленський обговорив із лідерами Молдови та Грузії звіт Єврокомісії

ЄК рекомендувала Європейській раді розпочати переговори про вступ з Україною і Молдовою та надати статус країни-кандидата для Грузії.


Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з очільницею Грузії Саломе Зурабішвілі. Про це глава держави повідомив у Telegram в середу, 8 листопада.
 
За словами президента, він “отримав привітання від Зурабішвілі та сам привітав дружній грузинський народ із позитивним оцінюванням Єврокомісією наших зусиль на шляху до Європейського Союзу”. 

Зеленський також подякував Грузії за участь її представника в зустрічі радників на Мальті. Водночас президент поставив перед Зурабішвілі питання доступу громадянина України Михайла Саакашвілі до належних умов лікування.

Крім того, президент провів телефонну розмову з очільницею Молдови Маєю Санду. Під час розмови йшлося про оприлюднений звіт Європейської комісії, який рекомендує розпочати переговори з обома країнами про вступ до ЄС. 
 
Зеленський і Санду домовилися координувати наступні спільні кроки. Також президенти обговорили допомогу України в евакуації громадян Молдови із Сектора Гази та імплементацію Формули миру.

Нагадаємо, 8 листопада Єврокомісія оприлюднила річну доповідь щодо розширення ЄС, в якій рекомендувала Європейській раді розпочати переговори про вступ з Україною і Молдовою. ЄК також рекомендувала відкрити такі переговори з Боснію і Герцеговиною, за певних умов, і надати статус країни-кандидата для Грузії.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вже у грудні очікує на політичне рішення від Європейської ради.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button