Україна

Зеленський назвав причини початку війни з РФ

Зеленський назвав причини початку війни з РФ

Фото: Скриншот

Зеленський готовий зустрічатися з Путіним

Український лідер висловився за дипломатичний шлях закінчення війни із Росією, бо це може врятувати тисячі життів.

Російська влада намагається повернути вплив на Україну і для цього вирішила розв’язати війну. Про це сказав президент України Володимир Зеленський на прес-конференції у суботу, 23 квітня.

“Ми з вами знаємо, що війна триває вісім років. На жаль, не хочеться звикати до цієї повзучої окупації, проте це відбувається, ми це бачимо. Щодо того, мати великий вплив на Україну, я думаю, що завжди Російська Федерація на тому чи іншому рівні цього хотіла. І завжди, якщо говорити відверто, тому що ми з цим впливом боремося, я вважаю, що вже побороли… З самого початку незалежності нашої держави про незалежність мріяли лише ми (українці – ред.), думали тільки ми і тільки для нас вона важлива і, мабуть, цивілізованого світу”, – сказав Зеленський.

Він висловився за дипломатичний шлях закінчення війни із Росією.

“Є шлях дипломатичний, є військовий. Будь-яка здорова людина завжди обирає дипломатичний шлях, бо знає: навіть якщо це складно, це може зупинити втрату тисяч, десятків тисяч, а з такими сусідами – сотні тисяч, а може навіть мільйони жертв. Цього не хочеться. І будь-який лідер, який хотів би цього особисто чи не хотів, не має права суб’єктивно скасовувати дипломатичний шлях”, – заявив Зеленський.

Президент вкотре підтвердив, що готовий до особистої зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним.

“Я не боюся зустрічі з президентом (Путіним – ред.). Боятися я просто не маю права, тому що наш народ показав, що він нічого не боїться, голими руками зупиняв танки. Як і ЗСУ, нацгвардійці. Люди бояться за своїх дітей, так. І тому нормальний лідер не повинен боятися, коли йдеться про нашу державу та незалежність”, – додав Зеленський.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що вторгнення РФ в Україну – це початок. Країна-агресор має намір захопити й інші країни, і оскільки на її шляху стоїть лише Україна, то всі народи мають боротися разом з нами.



 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button