Україна

Зеленський назвав основну причину того, що війна на Донбасі не закінчується

Президент України Володимир Зеленський вважає основною причиною того, що мир на Донбасі не настав, небажанням Росії визнавати себе стороною війни. Про це він розповів в інтерв’ю італійському виданню La Repubblica, повідомила 1News прес-служба Офісу Президента.

«Україна готова докласти всіх необхідних зусиль, щоб мир був чесним і довготривалим. Це інтерв’ю перетвориться на товсту книгу, якщо я почну перелічувати всі пропозиції та намагання активізувати переговори, які російська сторона отримала від нас за роки війни. Але вистачить і одного невеликого абзацу, щоб переказати відповіді Росії, бо всі вони зводяться до неготовності визнати себе стороною цієї війни», – розповів Президент.

Зеленський додав, що роль Росії зараз за переговорним столом – наполягати на тому, що треба говорити з сепаратистами на Донбасі. «А хто ці сепаратисти? На окупованій території всім керують російські офіцери та російські урядовці», – наголосив він.

Також Зеленський вважає дивною пропозицію Росії для України відмовитись від намірів вступити в НАТО.

«Наша держава віддала свою частину радянського ядерного арсеналу – третю за потужністю у світі, а у відповідь отримала, зокрема й від Росії, запевнення поважати наші кордони й нашу безпеку. Усе це було викинуто на смітник. Тож дивно чути від російської сторони прохання про будь-які гарантії, коли стільки обіцянок вже порушено самою російською стороною», – зазначив Володимир Зеленський.

Back to top button