Україна

Зеленський назвав кількість тих, хто отримав відзнаку Героя України


Зеленський назвав кількість тих, хто отримав відзнаку Героя України

Від початку повномасштабної війни за свободу багато тисяч наших людей проявили максимальну відвагу.

Перебуваючи з робочою поїздкою на Львівщині президент Украини Володимир Зеленський зустрівся з особовим складом Західного територіального управління Національної гвардії України та вручив державні нагороди військовим. Про це у суботу, 8 липня, повідомляє Офіс президента.

При цьому президент відзначив, що за 500 днів повномасштабної війни світ дізнався, якими воїнами є українці і скільки у нас героїв. 

“Тепер усі розуміють. Тепер світ вірить в Україну. Світ надихається нашою сміливістю, надихається нашими героями. А головне – українці вірять в Україну, українці бачать, на що ми всі здатні, коли ми разом. У єдності ми найсильніші”, – наголосив президент. 

Зеленський підкреслив, що з початку війни тисячі людей продемонстрували максимальну відвагу та зазначив, що на цей час майже 50 тисяч українських воїнів відзначені державними нагородами. 

“Нині 298 українців і українок отримали найвище звання – Героя України. І ми всі маємо шанувати й пам’ятати цих людей – наших героїв – і зараз, і після нашої перемоги. І наші діти, і наші онуки, і всі покоління українського народу. Дякуємо вам, героям України! Слава Україні!” – сказав президент. 

Він поіменно назвав понад 270 Героїв України, відзначивши, що імен деяких наших воїнів, які також отримали цю найвищу державну нагороду, поки що не можна називати. 

Водночас Володимир Зеленський зазначив, що значній частині Героїв України, чиї імена він назвав, це звання присвоєно посмертно. 

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх українців, які віддали свої життя за свободу й незалежність України. 

Президент Володимир Зеленський узяв участь в урочистостях до Дня Національної поліції України й у відкритті Центру стратегічного аналізу та прогнозування МВС України. 

Голова Служби безпеки України Василь Малюк нагородив 47 спецпризначенців Центру спеціальних операцій “А”, які захищають країну у найгарячіших точках війни. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button