Україна

Зеленський нагородив міністрів п’яти європейських країни


Зеленський нагородив міністрів п яти європейських країни

Глава держави вручив нагороди головам зовнішньополітичних відомств Ірландії, Італії, Румунії, Данії та Франції.


Президент України Володимир Зеленський у межах засідання міністрів закордонних справ держав – членів ЄС у Києві вручив державні нагороди главам зовнішньополітичних відомств Ірландії, Італії, Румунії, Данії та Франції. Про це повідомила пресслужба Офісу президента в понеділок, 2 жовтня.
 
“Міністрів відзначено за вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавної співпраці, підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, популяризацію України у світі”, – йдеться в повідомленні.
 
Зокрема, орденом князя Ярослава Мудрого II ступеня нагороджено віцепрем’єр-міністра, міністра закордонних справ та міністра оборони Ірландії Мікхола Мартіна.
 
Глава держави також вручив ордени князя Ярослава Мудрого ІІІ ступеня віцепрем’єр-міністру, міністру закордонних справ та міжнародного співробітництва Італійської Республіки Антоніо Таяні та міністру закордонних справ Румунії Лумініці Одобеску.
 
Зеленський нагородив орденом За заслуги I ступеня міністра закордонних справ Королівства Данія Ларса Люкке Расмуссена. Міністерку з питань Європи та закордонних справ Французької Республіки Катрін Колонну відзначено орденом княгині Ольги III ступеня.

Нагадаємо, 23 вересня Зеленський з неанонсованим візитом завітав до Польщі, де зустрівся з волонтерами, які допомагають Україні та вручив їм нагороди.

Борис Джонсон отримав звання почесного доктора ЛНУ у Львові

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button