Україна

Зеленський нагадав пішоходам про світловідбивачі у темний час доби


Зеленський нагадав пішоходам про світловідбивачі у темний час доби

Українцям слід бути готовими до можливих атак Росії – мати запас води, батарейки, ліхтарі, а також заряджені павербанки та телефони.

Президент Володимир Зеленський закликав українців економити електроенергію, оскільки стабілізаційні обмеження у сфері енергетики України мають бути продовжені. Про це в неділю, 30 жовтня, заявив глава держави у своєму відеозверненні.
 
При цьому він розповів, що в країні протягом дня не було аварійних відключень – вдалося відновити технічну можливість постачання енергії після тих російських ударів, які сталися протягом тижня.
 
“Але дефіцит генерації все ще зберігається, тому вкрай бережливе споживання електрики та стабілізаційні обмеження мають продовжуватися”, – наголосив президент.
 
Він звернув увагу, що через проблеми з електрикою не скрізь на дорогах є світло.
 
“Будьте особливо уважні на дорогах. Було вже багато звернень, зокрема від Національної поліції, про необхідність для пішоходів мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це дуже важливо і для дітей, і для дорослих. Але не менш важливо, щоб сумлінне ставлення було й у водіїв”, – сказав президент.
 
За його словами, зараз варто не просто дотримуватись швидкісного режиму, а й додатково зменшувати швидкість, особливо в тих місцях, де є нерегульовані пішохідні переходи.
 
“Будь ласка, дбайте про безпеку інших”, – додав Зеленський.
 
 
Раніше повідомлялося, що з 31 жовтня у всіх регіонах України планують проводити планові відключення електроенергії замість аварійних.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button