Україна

Зеленський на Миколаївщині ознайомився з реалізацією програми патронату Данії


Зеленський на Миколаївщині ознайомився з реалізацією програми патронату Данії

Президент взяв участь у презентації офісу Посольства Данії в Миколаєві та представництва данської компанії Bright Bird.

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Миколаївської області взяв участь у презентації проєктів, що реалізуються в межах патронату Королівства Данія над регіоном. Про це повідомляється на сайті глави держави.

Йдеться про презентацію офісу Посольства Данії в Миколаєві та представництва данської компанії Bright Bird, яка займається керуванням ризиками та організацією контактів для данських компаній в Україні.

У презентації також узяли участь: посол Королівства Данія в Україні Оле Егберг Міккельсен, посол Литовської Республіки Вальдемарас Сарапінас, посол Азербайджанської Республіки Сеймур Мардалієв, СEO компанії Bright Bird Томас Траст Хейв, керівник представництва Bright Вird в Україні Расмус Ульфельд.

Голова Миколаївської ОВА ознайомив Зеленського з роботою Регіонального офісу міжнародного співробітництва при Миколаївській ОВА (РОМС), який координує та супроводжує проєкти, що імплементуються коштом основного партнера з відновлення Миколаївської області – Данії, а також її партнерів, серед яких муніципалітети, урядові організації та компанії з Німеччини, Японії, Республіки Корея та інших країн.

РОМС напрацьовує пропозиції щодо пріоритетних напрямів відбудови та розвитку економіки, ліквідації наслідків російської агресії на Миколаївщині.

Зеленський подякував прем’єр-міністру Данії Метте Фредеріксен, данському парламенту та суспільству за підтримку важливих проєктів в Україні.

Також президент відзначив важливість реалізації програм патронату над Миколаївською областю.

Це справді приклад успіху. Програма патронату над цим регіоном, а особливо над тими регіонами, які щодня перебувають під атаками, дуже важлива. Це приклад, який демонструє іншим країнам, що ми можемо зробити. І вони можуть допомогти у відновленні України зараз, не чекаючи глобальних повоєнних планів з відновлення. Тому допомагайте Україні, бо наша країна саме зараз живе в боротьбі, – зазначив він.

Нагадаємо, 7 березня Миколаївська область та Данія підписали меморандум про відновлення регіону.

Раніше Миколаїв отримав від Данії п’ять мільйонів євро на відновлення інфраструкти. Кошти були спрямовані на відновлення систем водопостачання та опалення, мобільних котелень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button