Україна

Зеленський і Шольц відвідали військову базу, де тренуються українські бійці


Зеленський і Шольц відвідали військову базу, де тренуються українські бійці

Лідери України і Німеччини ознайомилися з елементами навчання, а також оглянули зразки німецької військової техніки, на якій тренуються українські військовослужбовці і яка постачається до України.

У рамках свого візиту до Німеччини президент Володимир Зеленський разом з канцлером ФРН Олафом Шольцем відвідали військову базу, де проходять підготовку українські військовослужбовці. Про це у неділю, 14 травня, повідомляє прес-служба глави держави.

“У межах офіційного візиту до Німеччини президент України Володимир Зеленський відвідав військову базу в місті Аахен, де проходять навчання українські військовослужбовці. Глава держави та Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц поспілкувалися з українськими воїнами, які навчаються в Бундесвері”, – йдеться в повідомленні.

Як наголошують в ОП, лідери обох країн ознайомилися з елементами навчання, а також оглянули зразки німецької військової техніки, на якій тренуються українські військовослужбовці і яка постачається до України.

Президент подякував Федеральному канцлеру Німеччини за підтримку тренувальної місії для українських військових.

Крім того, Володимир Зеленський нагородив українських воїнів орденами За мужність III ступеня.

 

 

Нагадаємо, Шольц підтвердив передачу Україні нового пакета військової допомоги. Він включає додаткові бойові машини піхоти Marder, танки Leopard 1, зенітні комплекси Gepard та комплекси Iris-T.

Зеленський в Німеччині: всі заяви та подробиці

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button