Україна

Зеленський і президент Франції Еммануель Макрон провели другу телефонну розмову за тиждень – 1News

Президент Франції Емманюель Макрон


Politico

Вони обговорили активізацію нормандського формату

Президент України Володимир Зеленський і президент Франції Еммануель Макрон провели другу телефонну розмову за тиждень. На ній обговорювалася активізація нормандського формату. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі програми “Право на владу”.

“Я щойно приїхав прямо з Офісу президента, де у президента була чергова розмова з президентом Франції. І це друга розмова за тиждень, динаміка дуже інтенсивна. Йде постійне узгодження позицій для того, щоб виступити з сильної позиції в переговорах з Росією”, – зазначив він.

Переговори у своєму Twitter прокоментував і сам Зеленський.

“Продовжили діалог з Еммануелем Макроном щодо протидії викликам безпеки та активізації мирного процесу в межах нормандського формату. Узгодили подальші спільні кроки з підтримання стійкості України та посилення фінансової та економічної взаємодії”, – зазначив президент.

1News за темою: Президент Франції Макрон не виключає зустріч з Путіним через Україну

Раніше президент Франції Еммануель Макрон обговорив із президентом Польщі Анджеєм Дудою можливість проведення тристоронньої зустрічі між Польщею, Німеччиною та Францією для обговорення ситуації в Україні.


Джерело

Back to top button