Україна

Зеленський і Макрон обговорили новий пакет допомоги від Франції


Зеленський і Макрон обговорили новий пакет допомоги від Франції

Напередодні засідання контактної групи у форматі Рамштайн сторони обговорили продовження оборонної співпраці.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. Сторони обговорили військлву допомогу Парижа і спільне виробництво зброї. Про це у четвер, 5 вересня, Зеленський у Twitter.

За його словами, розмова була тривалою і змістовною. 

“Тривала й змістовна телефонна розмова з Еммануелем Макроном. Привітав його з призначенням нового Прем’єр-міністра Мішеля Барньє. Президент Франції висловив співчуття у зв’язку з російськими ударами по Львову, Полтаві та інших містах і громадах”, – проінформував український лідер. 

Він зауважив, що вони обговорили продовження оборонної співпраці, підготовку нового пакета військової допомоги від Франції, а також можливість спільного виробництва деяких видів озброєння.

“Вкотре наголосив: нам украй потрібен дозвіл партнерів бити по аеродромах, із яких злітають носії КАБів і ракет, тож ми розраховуємо на єдність союзників у цьому питанні”, – вказав Зеленський. 

Також глава держави проінформував Макрона про основні потреби України, серед іншого в засобах ППО, РЕБ, бронетехніці та артилерії.

Президенти домовилися про наступні контакти, зокрема щодо реалізації двосторонньої безпекової угоди та спільного механізму Ukraine Security Compact.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон призначив Мішеля Барньє прем’єр-міністром і доручив йому сформувати новий уряд країни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × 2 =

Back to top button