Україна

Зеленський анонсував важливі міжнародні зустрічі


Зеленський анонсував важливі міжнародні зустрічі

Україна готується до зустрічей у рамках Формули миру та Кримської платформи, повідомив глава держави.


Україна готується до нової зустрічі по Формулі миру, яка відбудеться наступного тижня на Мальті, і до парламентського саміту Кримської платформи. Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні в суботу, 21 жовтня.
 
“Готуємося до нового саміту нашої Кримської платформи – парламентського рівня Кримської платформи. Кількість учасників дуже серйозна”, – сказав він.
 
За словами глави держави, саміт відбудеться в Чехії.
 
“Я вдячний усім у світі, хто долучився і готовий разом із нами на рівні парламентської дипломатії працювати заради безпеки, заради миру в усій Європі, без жодних винятків для будь-яких частин нашого континенту”, – додав Зеленський.

Крім того, за словами президента, Україна готується до нової зустрічі щодо Формули миру.

 
“Активно готуємо нову зустріч щодо Формули миру – зустріч запланована вже на наступний тиждень, відбудеться вона на Мальті. Вагомі держави світу будуть представлені – перелік учасників фактично щодня збільшується. Понад 50 учасників очікуємо. Сьогодні президент Ердоган підтвердив, що Туреччина братиме участь у зустрічі”, – розповів український лідер.

Нагадаємо, саміт на Мальті відбудеться 28 і 29 жовтня. Переговори на Мальті будуть продовженням продуктивної роботи, яка вже відбулася в Копенгагені та в Джидді.

Лавров оголосив Формулу миру “ультиматумом” Росії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button