Україна

Зеленський анонсував форум виробників зброї


Зеленський анонсував форум виробників зброї

Захід стане першою фіксацією досягнень українського оборонно-промислового комплексу. У ньому також візьмуть участь іноземні виробники зброї.

Восени Україна проведе Форум оборонних індустрій. Про це у четвер, 17 серпня заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

“Сьогодні були ґрунтовні наради з урядовцями. Зокрема, у розширеному складі: глава уряду, Мінстратегпром, Міноборони, МЗС, профільні заступники керівника Офісу. Говорили про Форум оборонних індустрій. Плануємо цей захід на осінь. Вперше відбудеться на державному рівні така масштабна подія”, – розповів він.

За словами Президента, участь у цьому заході обов’язково візьмуть українські й іноземні виробники зброї.

“Увесь світ, який зацікавлений у тому, щоб міжнародне право та людяність мали відповідний арсенал захисту від будь-якого терору. Світ може бути обʼєднаний ще й таким форматом співпраці. Форум плануємо як першу фіксацію досягнень нашого оборонно-промислового комплексу. Продемонструвати те, що ми вміємо вже. Розглянути те, що можемо додати до наших можливостей, зокрема через створення нових виробництв в Україні, через локалізацію з партнерами” – зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що Україна має дати новий безпековий імпульс для всіх у світі, хто так само цінує свою державність і свободу.

Раніше повідомлялося, що в Україні оборонні заводи почали виробляти FPV-дрони.

СБУ показала, як виглядають морські дрони

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button