Україна

Зеленська розповіла, що робитиме у США


Зеленська розповіла, що робитиме у США

Дружина президента планує зустрітися із родиною Клінтонів, відкриє виставку, присвячену руйнуванням Росією культурної спадщини, та проведе низку важливих двосторонніх зустрічей.

Перша леді Олена Зеленська прибула до США разом із президентом Володимиром Зеленським. Вона планує провести у Штатах низку зустрічей, зокрема з родиною Клінтонів та генеральним директором ВООЗ. Про це Зеленська написала у Telegram.

“Разом із Володимиром Зеленським прибули до Нью-Йорка для участі в заходах 78-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. Тема спільної дискусії цього року – Відновлення довіри та глобальної солідарності. Україна добре розуміє важливість того й іншого. Нам є що сказати. Тож програма буде насиченою”, – написала вона.

Зеленська також зазначила, що планує зустрітися з родиною Клінтонів – “нашими друзями та меценатами, які підтримують Україну”. Окрім того, спільно з генеральною директоркою ЮНЕСКО вона відкриє виставку, присвячену руйнуванням культурної спадщини, що зафіксовані на світлинах розбомблених Росією пам’яток України. У цьому контексті Зеленська нагадала, що днями Софія Київська й історичний центр Львова були внесені до особливого списку ЮНЕСКО – “Пам’яток під загрозою”.

“Проведу низку важливих двосторонніх зустрічей, зокрема зустріч із генеральним директором ВООЗ. Солідарність – людська та світова – залишається єдиним засобом проти варварства й агресії”, – зазначила перша леді.

Також Зеленська анонсувала кілька виступів на полях Генасамблеї ООН. Зокрема, вона розповість про життя українських дітей в умовах війни. Також йтиметься про українських жінок і щойно ухвалену стратегію рівної оплати праці.

Нагадаємо, у понеділок Володимир Зеленський прибув з візитом до США, де візьме участь у зустрічах високого рівня в рамках Генеральної Асамблеї ООН.

Раніше ЗМІ повідомляли, що у середу Зеленський зустрінеться з лідером Бразилії.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button