Україна

Білий дім шукає способи допомогти Україні – Кірбі


Білий дім шукає способи допомогти Україні - Кірбі

На фоні затягування в Конгресі рішення про подальшу масштабну допомогу Україні, адміністрація Байдена вже змогла виділити екстрений пакет допомоги.

Білий дім продовжує шукати способи для того, щоби забезпечити українців екстреною підтримкою, як минулого місяця, коли вдалося знайти $300 мільйонів. Про це на брифінгу у вівторок, 2 квітня, заявив радник Білого дому Джон Кірбі.

“Ми вже запровадили певні екстрені заходи. Ви бачили, як Пентагон зміг дістати $300 мільйонів, щоби підтримати їх (українські сили – ред.) у пакеті екстреної допомоги. Ми продовжимо шукати й дивитися, що ще ми можемо зробити”, – сказав Кірбі.

Водночас він підкреслив, що американський уряд досі має “зв’язані руки” через затягування в Палаті представників рішення про подальшу масштабну допомогу Україні.

“Нам потрібен закон з додатковим фінансуванням”, – наголосив представник адміністрації США.

У відповідь на запитання, чи існує “дедлайн”, після якого уряд почне робити щось більше для підтримки України, Кірбі зауважив, що цей кінцевий термін настав уже давно, коли президент подав запит до Конгресу з пакетом допомоги.

Він також підкреслив, що через бездіяльність законодавців у Палаті представників українські командири на місцях приймають складні рішення щодо того, як економити боєприпаси та утримувати при цьому позиції.

Нагадаємо, після низки ударів Росії по українській енергетичній інфраструктурі США передали Україні 109 генераторів та 13 машин для екстрених служб.

Україна у “критичному моменті” війни – Блінкен

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button