Україна

Завершено слідство стосовно екснардепа Деркача


Завершено слідство стосовно екснардепа Деркача

Колишній нардеп своїми діями дискредитував Україну, погіршував дипломатичні відносини з США, ускладнював інтеграцію нашої країни до ЄС та НАТО.

Правоохоронці завершили слідство стосовно підозрюваного у державній зраді та незаконному збагаченні народного депутата III-IX скликань Андрія Деркача. Про це повідомили НАБУ і САП у четвер, 3 серпня.

“Прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування та надав відповідне доручення детективами НАБУ про відкриття матеріалів у справі стосовно народного депутата України III-IX скликань, який підозрюється у державній зраді та незаконному збагаченні”,  – йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування встановлено, що колишній нардеп своїми діями дискредитував Україну на міжнародній арені, погіршував дипломатичні відносини з США, ускладнював інтеграцію України до Євросоюзу та НАТО.

За це протягом 2019-2022 років він отримав щонайменше $567 тис. від правоохоронних та розвідувальних органів Росії.

САП та НАБУ кваліфікують його дії за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ст. 368-5 КК України.

“Зважаючи на те, що підозрюваний переховується від слідства, стосовно нього здійснюється спеціальне досудове розслідування (in absentia)”, – додали  у САП.

Нагадаємо, у червні 2022 року СБУ заявила про викриття агентурної мережі Головного управління Генштабу Росії, яка мала допомагати ворогові в захопленні України. До неї входив нардеп Деркач.

А у вересні 2020 року Андрій Деркач потрапив під санкції США за втручання у вибори.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button