Україна

Завершено розслідування справи мера Сум


Завершено розслідування справи мера Сум

НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою міського голови Сум та директора департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради в одержанні 2,13 млн грн хабаря.

Завершено розслідування за підозрою мера Сум Олександра Лисенка у корупції. Про цеу віаторок, 26 березня, повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Повідомляється, що 25 березня НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою міського голови Сум та директора департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради в одержанні 2,13 млн грн хабаря.

“Як встановило слідство, гроші підозрювані вимагали за ухвалення рішення про встановлення тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у діяльності підприємства. 2 жовтня 2023 року після передачі останнього траншу у сумі 1,4 млн грн посадовців затримали на гарячому”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, торік 2 жовтня Олександра Лисенка та директора департаменту затримали одразу після одержання ними 1,43 млн грн. Їм повідомили про підозру у вимаганні хабаря.

Пізніше суд заарештував мера Сум з можливістю застави у розмірі 3 млн гривень, але Лисенко заявив, що хабаря не отримував, і грошей не бачив.

А 6 жовтня Олександра Лисенка відпустили під заставу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button