Україна

Затримано зрадницю, що наводила удари РФ на Херсон


Затримано зрадницю, що наводила удари РФ на Херсон

Російською агенткою виявилась місцева жителька, яка з червня цього року за власної ініціативи почала працювати на ворога.

Служба безпеки викрила ще одну агентку РФ, яка допомагала окупантам коригувати російські повітряні атаки на Херсон. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Встановлено, що після ворожих обстрілів зловмисниця фіксувала місця «прильотів» та їхні наслідки, а потім відправляла відповідний «звіт» агресору. За цими даними загарбники могли коригувати обстріли по критичній, соціальній та житловій інфраструктурі обласного центру, а також по місцях дислокації українських військ. Така «діяльність» зловмисниці дозволяла окупантам наводити вогонь та отримувати результати про можливі ураження. Для здійснення ударів по місту загарбники використовували реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію та дрони-камікадзе, – йдеться в повідомленні.

Жінку затримали. Повідомляється, що російською агенткою виявилась місцева жителька, яка з червня цього року за власної ініціативи почала працювати на ворога.

Фігурантка «вийшла» на адміністратора однієї з соцмереж і запропонувала йому свою допомогу у війні проти України. Подальшу комунікацію здійснювали з використанням анонімного чату у месенджері. Під час обшуку за місцем проживання затриманої виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для листування з агресором, – повідомляють в СБУ.

Затриману жінку взяли під варту, їй повідомили про підозру в державній зраді.

Зрадниці загрожує довічне ув’язнення.

Раніше повідомлялося, що на Кіровоградщині навідниця російських ракет отримала довічне ув’язнення.

З початку повномасштабної війни СБУ викрила понад 2000 державних зрадників

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button