Україна

Бойовик т.зв.”ДНР” намагався влаштуватися в десант ЗСУ

Бойовик т.зв. ДНР намагався влаштуватися в десант ЗСУ

Фото: СБУ

Наразі зловмисник затриманий

Чоловік транзитом через Росію в’їхав на підконтрольну українській владі територію, встановила СБУ.

 

На Житомирщині співробітники СБУ затримали колишнього бойовика угруповання “ДНР”, який намагався влаштуватися на службу в ЗСУ. Про це повідомляє сайт спецслужби у вівторок, 7 червня.

 

“Уродженець Донбасу у 2019 році склав присягу на вірність так званому “ДНР” і протягом року проходив військову службу в складі одного з НЗФ цієї терористичної організації”, – йдеться в повідомленні.

 

Встановлено, що чоловік транзитом через Росію в’їхав на підконтрольну українській владі територію. Наприкінці 2021 року він добровільно звернувся в місцевий військкомат, щоб потрапити в ЗСУ.

 

“Перед тим він мав навчатися в одному підрозділі десантно-штурмових військ поблизу Житомира. Втім, завдяки роботі СБУ на випередження його вдалося викрити і не допустити проникнення в лави ЗСУ”, – додали в спецслужбі.

 

Наразі зловмисник затриманий. Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу.

 

 

Нагадаємо, в травні СБУ затримала в Житомирській області агента РФ, який хотів вступити в лави ЗСУ для проведення розвідувально-підривної діяльності. Встановлено, що мешканця Київської області було завербовано на початку повномасштабної агресії Росії.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button