Україна

Затримано зрадника, що ховався від мобілізації заради вступу в армію РФ


Затримано зрадника, що ховався від мобілізації заради вступу в армію РФ

Чоловік показово підпалив прапор України, щоб підтвердити лояльність окупантам і помагав їм готувати удари по Буковині.

Служба безпеки України затримала російського інформатора на Буковині, що готував ракетно-дронові удари по критичній інфраструктурі регіону та намагався вступити до окупаційних угруповань РФ. Про це СБУ повідомила на своєму Telegram-каналі в 

Фігурантом виявився 36-річний житель Чернівців, що два роки переховувався вдома від мобілізації. Зловмисник дистанційно вийшов на російських загарбників та запропонував їм свою поміч у війні проти нашої держави.

“Щоб підтвердити відданість рашизму, чоловік в ефірі російської чат-рулетки показово підпалив державний Прапор України. Після цього зрадник намагався встановити розташування складів із паливно-мастильними матеріалами на території міста та його околицях…

Також зрадник писав у прокремлівських пабліках про своє бажання приєднатися до лав російських бойовиків, щоб воювати проти України. Для конспірації в інтернеті фігурант використовував анонімний акаунт під вигаданим нікнеймом”, – ідеться в повідомленні.

СБУ вчасно встановила особу та місце проживання зловмисника і затримала його.

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено три мобільні телефони, два ноутбуки, планшет та флеш-накопичувачі із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь держави-терориста.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • Закінчений замах на вчинення державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 111 ККУ);
  • виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 1 ст. 436-2 ККУ).

Зловмисник нині перебуває під вартою. Тепер йому загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки за сприяння керівництва Держприкордонслужби викрила прикордонника – агента ФСБ, який збирав інформацію про Сили оборони на північних рубежах Волині.

Як ми вже писали, СБУ затримала блогерів, які “зливали” позиції ЗСУ. Слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three − two =

Back to top button