Україна

Затримано шахраїв, які за гроші обіцяли “повернути з полону” бійців ЗСУ


Затримано шахраїв, які за гроші обіцяли повернути з полону бійців ЗСУ

Зловмисники за 30 тисяч доларів обіцяли громадянам повернути їхніх родичів з російського полону.

 
В Україні викрито і затримано двох громадян, які виманювали кошти у родичів військовополонених за нібито повернення їх рідних. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора у вівторок, 20 лютого.
 
Підозрювані обіцяли потерпілим, що вони можуть посприяти у поверненні їх родичів з російського полону. За це вимагали кошти у сумі від 30 тисяч доларів. Більша частина з цих грошей призначалася для передачі представникам спецслужб РФ.
 
“Такі дії свідчать про добровільний збір, підготовку та передачу матеріальних ресурсів чи інших активів представникам держави-агресора”, – зазначили в Офісі генпрокурора.
 
Слідство встановило, що до затриманих звернувся родич українського військовополоненого з проханням допомогти його визволити. За певну суму вони пообіцяли вирішити питання. 
 
Після передачі останньої частини коштів – 10 тисяч доларів – ділків затримали. Їм повідомлено про підозру у пособництві РФ, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Нагадаємо, харківʼянину, який обіцяв “повернути з російського полону” загиблого українського військового, повідомили про підозру у шахрайстві.

На початку року Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що зросла активність шахраїв, які наживаються на родичах полонених українців.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button