Україна

Затримано навідника ракет РФ на житлові будинки в Харкові


Затримано навідника ракет РФ на житлові будинки в Харкові

Для підготовки ракетної атаки російський агент передав загарбникам електронні координати “цілей” з прив’язкою до місцевості.

Правоохоронці затримали агента російського ГРУ, який скоригував повітряну атаку РФ на Харків 6 жовтня. Про це повідомляє СБУ.

Зазначається, що того дня окупанти застосували по обласному центру ракети типу Іскандер. Унаслідок ворожого удару загинуло двоє мирних жителів, серед яких 10-річний хлопчик, а десятки цивільних отримали поранення. Значних руйнувань та пошкоджень зазнали і декілька житлових будинків у центрі Харкова.

Для підготовки ракетної атаки російський агент передав загарбникам електронні координати “цілей” з прив’язкою до місцевості.

Зрадником виявився чоловік, який працював майстром на місцевому підприємстві, що займається будівництвом автодоріг та мостів. Російська спецслужба завербувала його дистанційно через Телеграм.

Під виглядом робочих поїздок агент фіксував місця базування та переміщення українських військ на території регіону. Отриману інформацію передавав до російського ГРУ через “зв’язкового” з тимчасово окупованої частини на сході України. Ним виявився один з колишніх ватажків терористичної організації “ЛНР” на прізвисько “Шаман”, якому СБУ раніше повідомила про підозру.

Під час обшуків у затриманого виявлено 4 мобільні телефони та 7 sim-карток різних мобільних операторів із доказами листування з агресором; банківські картки, на які надходили «зарплати» від російського ГРУ; понад 10 тис. дол., одержаних злочинним шляхом.

Фігуранту повідомили про підозру у держзраді. Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, затримано агента РФ, який готував удари по об’єктах УЗ на Вінниччині.

Раніше СБУ затримала “крота” ФСБ, який влаштувався на роботу до Запорізької ОВА, щоб “зливати” інформацію про ЗСУ на півдні України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button