Україна

Затримано коригувальників ударів по Слов’янську, Бахмуту та Краматорську


Затримано коригувальників ударів по Слов янську, Бахмуту та Краматорську

До складу агентурної мережі входили п’ятеро місцевих жителів, завербованих російськими спецслужбами.

Правоохоронці знешкодили ще одну російську агентурну мережу. Зловмисники розвідували розташування та маршрути переміщення Сил оборони на території Донбасу. Про це повідомляє СБУ.

Зазначається, що агентів РФ цікавила інформація про бойові позиції підрозділів ЗСУ та передислокацію української військової техніки в районах Слов’янська, Бахмута та Краматорська.

“Для збору розвідданих вони здійснювали приховане візуальне спостереження об’єктів з використанням засобів фото-, відеофіксації. Зібрані відомості передавали представникам спецслужб Росії через заздалегідь відпрацьовані анонімні телеграми-канали, додаючи геолокації. Цю інформацію агресори використовували для масованих ракетно-артилерійських ударів і підготовки фронту”, – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що до агентурної мережі входили п’ятеро місцевих жителів, завербованих російськими спецслужбами для проведення розвідувально-підривної діяльності на сході України.

Для маскування злочинів зловмисники діяли автономно та підтримували комунікацію через “зв’язкових”. Ними виявились двоє учасників терористичної організації “ДНР”, які входять до складу окупаційних угруповань РФ на східному напрямку.

Під час обшуків правоохоронці виявили в агентів комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Затриманим повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі Служби безпеки завершили розслідування щодо чотирьох підозрюваних та передали обвинувальні акти до суду.

Нагадаємо, СБУ знешкодила корегувальників ударів по Бахмуту.

Також повідомлялося, що коригувальники ворожого вогню не зможуть вийти під заставу до суду.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button