Україна

Затримано коригувальника ударів по аеропорту Кривого Рогу


Затримано коригувальника ударів по аеропорту Кривого Рогу

Затриманий виявився співробітником одного з найпотужніших промислових гігантів регіону, зазначили в СБУ.

Служба безпеки України затримала у Кривому Розі агента російської ФСБ, який коригував ракетні удари агресорів по аеропорту Кривого Рогу та інших об’єктах інфраструктури. Про це повідомляється на сайті СБУ у четвер, 21 липня.

“Чоловік збирав розвіддані щодо дислокації та переміщення Сил оборони України, фіксував геолокацію об’єктів критичної інфраструктури, серед яких – міжнародний аеропорт Кривий Ріг. Зібрану інформацію передавав окупантам закритими каналами зв’язку”, – йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що у своїй “доповіді” затриманий відображав координати на електронних картах із прив’язкою до місцевості та детальним описом. Пізніше отримані дані ворог використав для обстрілів.

У спецслужбі зазначають, що затриманий виявився співробітником одного з найпотужніших промислових гігантів регіону.

Під час обшуків за місцем перебування зловмисника правоохоронці виявили засоби зв’язку, які він використав для комунікації зі своїм російським куратором. У листуванні є факти отримання агентурних завдань та звіти про їхнє виконання.

“Серед інших фактів перевіряється причетність фігуранта до коригування ракетного удару по криворізькому аеропорту, який відбувся 10 березня. Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у державній зраді. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, – додали у спецслужбі.

Напередодні повідомлялося, що СБУ знешкодила коригувальників ударів по місту Бахмут на Донеччині.

Також СБУ встановила, що киянка передавала ворогові координати ракетних ударів. Їй повідомили про підозру за статтею про держзраду.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button