Україна

Затримано групу шахраїв, які пропонували роботу за кордоном


Затримано групу шахраїв, які пропонували роботу за кордоном

Правоохоронці за силової підтримки спецпризначенців КОРД провели низку обшуків за місцями мешкання фігурантів – у Запоріжжі та Львові.

Правоохоронці затримали у Запорізькій області групу шахраїв, які пропонували роботу з кордоном. Про це 11 січня повідомляє обласна поліція.

Зазначається, що до незаконної схеми причетні троє запоріжан, віком від 21 до 25 років. Вони розміщували оголошення в інтернет-мережі з пропозиціями послуг із працевлаштування в країнах Європи. Потенційні заробітчани зв’язувались з псевдо-рекрутерами за вказаними телефонами. Кожен із фігурантів виконував свою частину роботи: один безпосередньо спілкувався з клієнтами, інші – розміщували відповідні онлайн-оголошення та контролювали надходження коштів на їхні рахунки. З метою конспірації все спілкування відбувалось через мобільні месенджери. Після обговорення нюансів угоди зловмисники брали передплату за свої послуги та зникали.

8 січня правоохоронці за силової підтримки спецпризначенців КОРД провели низку обшуків за місцями мешкання фігурантів – у Запоріжжі та Львові. Вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, сім-карти, флеш-накопичувач, чорнові записи та гроші, ймовірно отримані злочинним шляхом.

Цього ж дня поліцейські затримали зловмисників та повідомили їм про підозру у шахрайстві. Фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі. Наразі слідчі дії тривають.

 

 

Нагадаємо, у Києві викрили псевдоволонтерку, яка обіцяла знижки переселенцям.

Також повідомлялося, що в Одесі викрито шахрайський колл-центр з мільйонними прибутками.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button