Події

Затримано агента рф, який надавав інформацію про ЗСУ на східному напрямку За…

Затримано агента рф, який надавав інформацію про ЗСУ на східному напрямку

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора агенту головного управління генерального штабу зс рф повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

???? За даними слідства, мешканця Донеччини з вищою технічною освітою у листопаді 2022 року дистанційно завербувала російська спецслужба.

???? Він приховано збирав інформацію про місця тимчасової дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на території Слов’янська. Особливо його цікавили маршрути руху колон військової техніки Сил оборони на Бахмутському напрямку.

???? Крім того, підозрюваний обходив місто та знімав на камеру власного телефону наслідки повітряних атак рф на цивільну інфраструктуру. Ці фото та відео з координатами будівель потрібні були окупантам для підготовки нових і коригування повторних ударів по українських об’єктах.

???? Згодом російський агент виїхав до Києва. Там він вирішив вступити до аспірантури одного із вищих навчальних закладів столиці. В подальшому підозрюваний планував продовжити розвідувально-підривну діяльність на користь країни-агресора.

???? Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України.

???? Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

???? Досудове розслідування – ГСУ СБУ.

Back to top button