Україна

Окупанти у Мелітополі тероризують вчителів – мер


Окупанти у Мелітополі тероризують вчителів - мер

В окупованому місті зараз перебувають 2900 освітян, на співпрацю з ворогом погодилося менше ніж 300.

У тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області російські окупанти приходять з обшуками до освітян та відбирають у них гаджети. Таким чином, загарбники перевіряють, чи працюють ті онлайн із дітьми та чи проводять уроки за українською освітньою програмою. Про це у неділю, 5 лютого, у Telegram-каналі заявив мер Мелітополя Іван Федоров.
 
Він зазначив, що росіяни намагаються змусити українських педагогів навчати дітей за російською програмою, але більшість учителів відмовляються.
 
“З 22 шкіл сьогодні росіяни хочуть, щоб хоч якось функціонувало 10. По-перше, немає учнів, які б погодилися ходити до цих шкіл, по-друге, немає достатньої кількості вчителів”, – зазначив він.
 
За словами мера, у місті зараз перебувають 2900 педагогів, на співпрацю з ворогом погодилося менше 300. Він наголосив, що пішли на співпрацю з ворогом переважно технічні працівники навчальних закладів.
 
“Вчителі майже не погодилися. Жоден директор школи, директор дитячого садка не погодився співпрацювати з ворогом. Тому сьогодні немає освітнього простору, а є рашистська пропаганда. Вони змушують наших дітей співати гімн Росії, у дитячих садках малювати листи якомусь російському солдатові”, – Заявив Федоров.
 
Як підкреслив мер Мелітополя, окупанти погрожують вчителям, у тому числі депортацією, якщо ті негайно не почнуть працювати за російськими програмами.
 
Зазначимо, “кадирівці” у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області зґвалтували російську пропагандистку з телеканалу НТВ, а також побили оператора.
 
Також повідомлялося, що з Ростовської області та Краснодарського краю РФ у тимчасово окупований український Мелітополь прибули 800 поліцейських. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button