Україна

Затримання у Департаменті транспорту КМДА: у ДБР розкрили подробиці


Затримання у Департаменті транспорту КМДА: у ДБР розкрили подробиці

У посередники фігурант узяв свого близького друга, який очолював одне із держпідприємств столиці.

Співробітники ДБР затримали одного із заступників начальника департаменту транспортної інфраструктури КМДА, який систематично брав хабарі від приватних автобусних перевізників столиці. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що чиновник шантажував столичних перевізників перешкодами у роботі, якщо ті не платитимуть данину. Він розробив схему, за якою перевізники мають сплачувати щоденну фіксовану плату з кожного із сотень автобусів, які виходили на рейс у Києві.

У посередники фігурант узяв свого близького друга, який очолював одне із держпідприємств столиці.

Задокументовано, що чиновник вимагав від співвласника трьох київських підприємств, які здійснювали автобусні перевезення пасажирів, 100 тис. доларів США за безперешкодну підприємницьку діяльність та ще 120 тис. американських доларів – за продовження 4 договорів на перевезення пасажирів. При цьому, згідно з умовами воєнного стану, київська влада мала автоматично продовжити дію цих договорів до кінця війни.

“Для того, щоб підприємець швидше прийняв “правильне рішення”, зловмисники постійно тиснули на нього, проводили позапланові перевірки підприємств щодо дотримання умов договорів та правил перевезення пасажирів, складали акти про штучні порушення. До початку російської агресії перевізник уже “оплачував” данину чиновнику, що також задокументовано працівниками ДБР”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що постійний тиск чиновників сприяв підвищенню тарифів на перевезення для громадян, що, у свою чергу, збільшувало соціальне навантаження на жителів столиці.

Чиновника та його спільника затримали при отриманні чергового хабара у сумі 220 тис. доларів США.

Тривають першочергові слідчі дії. Проведено вісім обшуків, у тому числі у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання їм запобіжного заходу.

За шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 4 ст. 190 КК України), загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, про затримання у Києві двох чиновників раніше повідомили в Офісі генпрокурора.

Раніше повідомлялося, що на хабарі спіймали співробітника СБУ. Він вимагає 60 тис. доларів США за “сприяння” у поверненні техніки, вилученої в рамках розслідування.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button