Україна

Затримання мера Білгород-Дністровського: СБУ повідомила деталі


Затримання мера Білгород-Дністровського: СБУ повідомила деталі

Фігуранти намагалися незаконно заволодіти місцевою базою відпочинку, яка розташована на узбережжі Чорного моря.

Правоохоронці нейтралізували злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Одещини. Банду очолював голова міськради одного з портових міст регіону. Про це 20 липня повідомляє СБУ.

Йдеться про міського голову Білгород-Дністровського Віталія Граждана. 

Зазначається, що фігуранти намагалися незаконно заволодіти місцевою базою відпочинку, яка розташована на узбережжі Чорного моря.

Для цього вони силою змусили власницю рекреаційного об’єкта відмовитися від 50% корпоративних прав на нього.  Після цього призначили на базу відпочинку «свого» директора, який почав шукати покупців на даний комплекс. Коли покупці знайшлися, учасники злочинного угруповання збиралися “віджати” у власниці решту 50% корпоративних прав.

Для реалізації оборудки мер залучив знайомого адвоката, а також підконтрольних реєстраторів та нотаріусів.Саме вони мали переоформити турбазу на потенційних покупців.

Правоохоронці затримали очільника злочинного угруповання – мера – на гарячому, коли той отримував 30 тис. доларів США завдатку від покупців турбази.

Затриманому чиновнику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (організація вимагання передачі права на майно з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Вирішується питання щодо виду запобіжного заходу.

Триває розслідування. Фігурантам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

 

 

Нагадаємо, в Одеській області затримали міського голову Білгород-Дністровського Віталія Граждана. У будівлі міської ради проходять обшуки. 

Як повідомлялося, у жовтні 2022 року мер Білгород-Дністровського заявив, що його побили співробітники СБУ. У відомстві ж стверджували, що це сам градоначальник напав на правоохоронців під час обшуків у його кабінеті.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven − 1 =

Back to top button