Україна

Засуджено до довічного ув’язнення агента ФСБ, що наводив ракети в Запоріжжі


Засуджено до довічного ув язнення агента ФСБ, що наводив ракети в Запоріжжі

Зловмисник скоригував серію повітряних атак агресора на об’єкти енергетичного комплексу Запорізької області

Зрадника, що наводив російські ракети на оборонний завод Запоріжжя, засудили до довічного ув’язення. Про це повідомляє СБУ на своєму Telegram-каналі в понеділок, 25 вересня.

“Контррозвідники СБУ затримали його під час спецоперації на прифронтовій території регіону у листопаді 2022 року… Зловмисником виявився працівник місцевого оборонного підприємства, який наводив російські ракети на виробничі цехи заводу.

Крім того, він скоригував серію повітряних атак агресора на об’єкти енергетичного комплексу області”, – мовиться в повідомленні Служби безпеки.

Російський агент після ворожих ударів виходив на місцевість для фіксації наслідків “прильотів” та передачі окупантам відповідного “звіту”.

“Зловмисник був завербований російською спецслужбою після початку повномасштабного вторгнення РФ… Передачу розвідданих загарбникам їхній поплічник здійснював у вигляді електронних координат та фото українських об’єктів з прив’язкою до місцевості”, – розповіли в СБУ.

Суд визнав зловмисника винним за статтею Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, СБУ затримала російську коригувальницю, яка готувала ворожі удари по дев’яти об’єктах Одещини. 

Викрито львівських блогерів, які закликали до удару по будівлі СБУ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button