Україна

Заступник Столтенберга про претензії Росії – Україна не вступить до НАТО найближчим часом

Жодна третя сторона не має права вето на рішення про членство країни в НАТО, яке є суверенним для країни та організації, до якої вони хочуть вступити

Мірча Джоане
НАТО

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане сумнівається, що Україна найближчим часом вступить до альянсу. Про це він заявив в інтерв’ю France 24, коментуючи претензії Росії щодо розширення Організації Північноатлантичного договору.

“Ніхто не каже, що Україна найближчим часом вступить до НАТО. У НАТО повинен бути консенсус – сьогодні у нас немає консенсусу щодо можливого членства України в НАТО”, – заявив Джоане.

Новини за темою: США відправили групу авіаносців у Середземне море для навчань НАТО “Удар Нептуна – 2022”

При цьому він наголосив, що жодна третя сторона не має права вето на рішення про членство країни в НАТО, яке є суверенним для країни і організації, до якої вони хочуть вступити.

Новини за темою: Угорщина заблокувала приєднання України до кіберцентру НАТО

“Так що вирішувати нам”, – додав заступник Йенса Столтенберга.

Нагадаємо, наприкінці січня Російська Федерація отримала відповідь від США щодо “гарантій безпеки”, яких Москва вимагала в контексті деескалації ситуації навколо України. Того ж дня Північноатлантичний альянс також передав Росії свою відповідь за “гарантіями безпеки”.

За словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, в документі, серед іншого, була дана оцінка “занепокоєнням” Росії і вказані ті сфери, в яких Вашингтон і Кремль можуть знайти спільну мову. Крім того, Блінкен повідомив, що розраховує на розмову з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим найближчими днями для опрацювання наступних етапів переговорів.

 

Джерело

Back to top button