Україна

Заступник глави Офісу Президента на Новий рік придбав великий будинок (фото)

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, який відповідає за регіональну політику і курирує проект «Велике будівництво», придбав заміський маєток недалеко від Києва. Він оформив будинок і землю в елітному котеджному містечку «Альпийка» по Новообухівській трасі поблизу села Підгірці на дружину Олену, пише видання «Страна».

колаж Страна.юа

В середині липня 2020 року на дружину Тимошенко були оформлені дві невеликі ділянки загальною площею 6 соток, які прямо примикають до будинку.

2 січня 2021 року сімейна пара придбала там ще 27 соток землі і особняк на 354 кв. м.

Територія селища, яке розташоване прямо біля підніжжя легендарних Змієвих валів, закрита і добре охороняється. На 11 гектарах всього півсотні будинків навколо джерельного озера. В продажі є ще всього кілька об’єктів, оскільки 90% маєтків вже розпродані. Для мешканців облаштовано поле для гри в міні-футбол, тенісний корт, дитячий майданчик і набережна для прогулянок біля водойми.

Зовні двоповерхова вілла Тимошено в альпійському стилі готова на 100%.

Всередині, судячи з опису, є 4 спальні, 3 санвузли, гараж на два автомобілі. На першому поверсі кухня з їдальнею, вітальня і робочий кабінет. На другому поверсі – кімната господарів, дитяча, гостьова і ще одна під будь-які потреби мешканців. На задній двір виходить крита веранда для барбекю.

Відповідно до виписки з реєстру прав на нерухоме майно та земельного кадастру, оформлена нова нерухомість на Олену Тимошенко, дружину чиновника.

Вийшов такий новорічний подарунок дружині мінімум на 10 000 000 грн. Ця сума виходить, якщо помножити площу купленого будинку на вартість квадратного метра особняків, які зараз є у продажу в тому ж селищі – $1000-1300 або близько 28 000-37 000 грн (за курсом НБУ). Ці цифри включають в себе і вартість землі.

Відзначимо, що, судячи з декларації, Кирило Тимошенко може дозволити собі таку покупку.

Тільки в готівці він з дружиною тримає понад $ 1,3 млн. Плюс ще близько $ 100 тисяч у них в сукупності є на депозитах.

Зараз сім’я Тимошенко: Кирило, Олена і їх син Семен (3 роки) живуть в квартирі на Лук’янівці.

Журналісти 1News перевірили, що цієї нерухомості поки немає в декларації Тимошенка. Однак для внесення суттєвих змін до його фінансової звітності в заступника глави Офісу Президента є 10 днів з моменту оформлення договору по купівлю.

Back to top button