Події

21 – 28 липня: Підсумки тижня #ВоєнніЗлочини Одинадцяти військовим рф повідомл…

21 – 28 липня: Підсумки тижня

#ВоєнніЗлочини
???? Одинадцяти військовим рф повідомлено про підозру в розстрілі автівок, якими мирні жителі намагались евакуюватися з Мотижина. Шестеро цивільних загинули від отриманих ран.
???? Повідомлено про підозру начальнику та інспектору колонії в Оленівці, де систематично піддавали насильству українських військовополонених.

#Колаборанти
???? Повідомлено про підозру в державній зраді двом колишнім нардепам, а також народному депутату від «ОПЗЖ» – його заарештовано.
⚖️ До 15 років позбавлення волі засудили бойовика «днр», який брав участь в окупації українських земель.

#СтопКорупція
???? Повідомлено про підозру і затримано колишнього одеського воєнкома, родина якого під час воєнного стану придбала нерухомість в Іспанії та автомобілі преміум-класу. Накладено арешт на земельні ділянки, квартири й будинки в Одесі, а також 6 авто.
???? Заарештовано керівника Рівненського обласного військкомату: його підозрюють в побитті підлеглого і зберіганні наркотичних речовин з метою збуту у великих обсягах.

#ОрганізованаЗлочинність
⚖️ Судитимуть сімох учасників і організаторів угруповання, яке налагодило на Дніпропетровщині виробництво і збут наркотиків.
???? На Кіпрі затримали ексзаступника голови правління банку «Фінанси та Кредит». Власника банку підозрюють у відмиванні 100 млн дол.

#ВирокТижня
???? 18 депутатів держдуми рф засудили до 15 років позбавлення волі за посягання на територіальну цілісність України. Ще 73 російських депутатів судитимуть за аналогічний злочин.

#ПодіяТижня
???? У Гельсінській комісії США відбулись слухання «Порятунок українських дітей та жінок від російської агресії», в яких взяв участь Генеральний прокурор Андрій Костін і звучали свідчення українців.

????Більше новин на https://gp.gov.ua

Back to top button