Україна

Заступник директора чернігівського підприємства вимагав хабар за деревину для зони АТО

21 листопада військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону затримано заступника директора дочірнього підприємства «Козелецьрайагролісгосп» комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» посадовця М. після отримання хабаря у розмірі 7500 грн. Про це 1News повідомила прес-служба Військової прокуратури.

Як зазначається у повідомленні, затримання відбулося в ході досудового розслідування кримінального провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, спільно з працівниками Управлінням захисту економіки в Чернігівській області.

Зокрема, дочірнім підприємством «Козелецьрайагролісгосп» комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» на виконання умов раніше укладеного договору фактично поставлено комерційному підприємству 62,39 м/куб деревини, частина якої, як благодійна допомога  планувалася для передачі підрозділам Збройних Сил України, що виконують бойові завдання в зоні проведення АТО.

«Разом з тим, за не створення штучних перешкод та пришвидшення оформлення супровідних документів по відвантаженню цієї деревини, посадовець М. висунув вимогу представнику комерційного підприємства щодо передачі йому винагороди (7500 грн.)», – зазначається у повідомленні.

Після безпосереднього одержання грошових коштів, зазначений посадовець був затриманий в порядку ст. 208 Кримінального  процесуального кодексу України.

Наразі тривають першочергові слідчі дії та вирішується питання стосовно обрання йому запобіжного заходу.

В свою чергу прес-служба «Чернігівоблагролісу» зазначає, що їм невідомі побробиці розслідування. «Генеральний директор та решта керівництва КП «Чернігівоблагроліс» не мають відношення до згаданого розслідування та виконують свої обов’язки у штатному режимі. Станом на сьогодні затримання посадовця не впливає на роботу КП «Чернігівоблагроліс»», – говориться у повідомленні.

Back to top button