Україна

Зараз на фронті не патова ситуація – Зеленський


Зараз на фронті не патова ситуація - Зеленський

Українці не мають права опускати руки, бо інакше доведеться віддати третину держави і це буде тільки початок, попередив президент.

Президент Володимир Зеленський не вважає поточну ситуацію на фронті патовою. Про це він сказав у суботу, 4 листопада, на спільній пресконференції з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, коментуючи інтерв’ю головкома ЗСУ Валерія Залужного в журналі The Economist.

“Це не патова ситуація. Росія контролює небо. Ми бережемо наших військових. Просто кидати, як Росія кидає наче м’ясо своїх людей, ніхто не хоче”, – заявив він.

Президент вважає, що вихід у тому, щоб дочекатися винищувачів F-16.

“Як побороти це? F-16, треба чекати, коли хлопці навчаться, коли вони повернуться. Коли на фронті є ППО, військові йдуть уперед, використовують техніку”, – сказав Зеленський і нагадав про минулий рік, коли ситуація теж вважалася патовою.

“Кілька військових хитрощів, і ви пам’ятаєте, Харківський регіон було звільнено”, – зазначив він.

На думку глави держави, українці не мають права опускати руки.

“Яка альтернатива? Що, треба віддати третину нашої держави? Це ж буде тільки початок. Ми ж знаємо, що таке заморожений конфлікт, ми вже для себе зробили висновки. Треба більше працювати з партнерами щодо ППО, розблокувати небо, дати можливість нашим бійцям провести наступальні дії “, – сказав Зеленський.

Раніше Залужний в інтерв’ю для The Economist заявив про досягнення “глухого кута” на фронті та перехід до позиційної війни. На його думку, це вигідно Росії. Також головком розповів, як Україні вирватися з пастки позиційної війни і повернутися до маневрової.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button