Україна

Залужний провів переговори з новим командувачем армії США


Залужний провів переговори з новим командувачем армії США

Воєначальники обговорили оперативну обстановку на фронті та активізацію дій російських агресорів.

Головнокомандувач ЗСУ провів першу телефонну розмову з генералом Чарльзом Брауном – новим головою Об’єднаного комітету начальників штабів США, який замінив Марка Міллі. Про це головком повідомив у Telegram в п’ятницю, 13 жовтня.

“Передусім детально ознайомив колегу із поточним станом справ, оперативною обстановкою на фронті, нашими кроками в обороні та наступі. Поінформував про активізацію дій противника на певних напрямках та його імовірні плани”, – написав Залужний.

За його словами, обговорювались нагальні потреби ЗСУ – це засоби протиповітряної оборони, артилерійські системи та снаряди.

Окремо воєначальники зупинилися на питанні підготовки українських військовослужбовців та відновлення підрозділів.

“Генерал Браун висловив запевнення у підтримці України та плідній співпраці у боротьбі з російською агресією”, – зазначив Залужний.

Нагадаємо, наприкінці вересня урочиста церемонія відставки генерала Марка Міллі та передачі їм повноважень Брауну. У ній приймали участь президент США Джо Байдена та міністр оборони Ллойд Остін.

А на поточному тижні президент України Володимир Зеленський зустрівся з Брауном і Остіном у Брюсселі, де відбулося засідання у форматі Рамштайн.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button