Україна

Резніков розповів про підсумки Рамштайну-13


Резніков розповів про підсумки Рамштайну-13

Українці почнуть тренувальні навчання на винищувачах F-16 від проводом Нідерландів та Данії.

На 13 засіданні контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн у Брюсселі українська сторона отрмала запевнення від партнерів про початок навчання пілотів на сучасних винищувачах, а також чіткий намір будувати коаліцію винищувачів. Про це сказав міністр оборони України Олексій Резніков після засідання у четвер, 15 червня.

“Сьогодні я чув дуже важливі новини про так звану “пташину коаліцію” (вird сoalition – ред.) чи коаліцію винищувачів (fighter jet coalition – ред.)… Сьогодні ми отримали зобов’язання від наших партнерів, що навчання почнуться, і що ми разом вибудуємо конструкцію цього консорціуму винищувачів”, – заявив він під час спільного підходу до преси з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

За словами міністра, українці спершу почнуть тренувальні навчання на винищувачах F-16 від проводом Нідерландів та Данії. А потім приєднаються інші країни.

“Також ми почули хороші новини від наших шведських партнерів про те, що у нас буде змога тестувати, просто тестувати їхні можливості”, – повідомив Резніков і додав, що “я абсолютно впевнений, що у нас буде “пташина коаліція” для ЗСУ”.

Раніше стало відомо, хто з українців поїде навчатися на F-16. Пілоти пройшли жорсткий відбір, до них була низка вимог.

Також у Міноборони назвало необхідну кількість F-16 для України.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button