Україна

Залужний пояснив мобілізацію 500 тисяч українців


Залужний пояснив мобілізацію 500 тисяч українців

Військове командування формує свої запити на боєприпаси, зброю та людський ресурс, але запиту на конкретну цифру мобілізованих не подавало.


Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в ефірі телемарафону у вівторок, 26 грудня, прокоментував плани щодо мобілізації 500 тисяч осіб до лав української армії.
 
За його словами, військове командування не робило жодного запиту з конкретними цифри.

“Військове командування продовжує виконувати функцію із захисту держави і відповідно формує свої запити на боєприпаси, зброю та людський ресурс. Це робиться на постійній основі. Якимось окремим форматом, заходом на Кабінет міністрів чи Верховну Раду ми такого не здійснюємо”, – сказав він.

Здійснюємо свої повноваження відповідно до того функціоналу, яким ми наділені, зазначив Залужний.

 
“Ми цю цифру (400-500 тисяч мобілізованих – ред.) сформували на наступний рік. Вона враховує покриття поточного некомплекту, який виник. Формування військових частин та прогнозування наших втрат, які ми можемо понести протягом наступного року. Озвучувати цю цифру і яка цифра стосується того чи іншого розділу цих показників я не можу. Це є військовою таємницею”, – пояснив головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, до Верховної Ради внесли законопроєкт про мобілізацію. Він має на меті зміни у процедурі мобілізації, військовій службі та запроваджує можливість часткового звільнення чи перепочинку для чинних військових.

За словами президента Володимира Зеленського, з боку військових поступила пропозиція додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button