Україна

Законороєкт про “відкуп” корупціонерів допрацюють


Законороєкт про відкуп корупціонерів допрацюють

“Відкупитись” зможуть лише ті особи, які повністю відшкодували шкоду та активно співпрацюють зі слідством.Окрім того, така особа має допомогти слідству притягнути інших співорганізаторів злочину.

Скандальний законопроєкт 11340, який передбачає можливість “відкупу” для корупціонерів ще буде допрацьований. Зараз над ним працює відповідний парламентський комітет. Про це в ефірі телемарафону у четвер, 25 липня, заявив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

За його словами, комітет погодився з тим, що в законі неодмінно має бути передбачено питання, що “відкупитись” зможуть лише ті особи, які повністю відшкодували шкоду та активно співпрацюють зі слідством. Мало того, така особа має допомогти слідству притягнути інших співорганізаторів злочину.

“Тобто не тільки штраф, не тільки відкуплення, а повне відшкодування та здача інших співучасників – це є умовами та підставами застосування угоди про визнання вини. І це буде застосовано не до всіх злочинів”, – пояснив Стефанчук.

Він також запевнив, що до другого читання законопроєкт зміниться.

“На скільки я знаю, в комітеті є повна гармонія, яким текст має бути до другого читання. Тому зрада скасовується. Ніхто не зможе відкупитися від вини, а особливо за корупцію”, – сказав Стефанчук.

Як повідомлялося, 18 липня, в Україні ухвалили у першому читанні законопроєкт, який може дати можливість корупціонерам під час укладання угоди зі слідством відкупитися від ув’язнення. На цьому фоні виник скандал. При цьому голова фракції Слуга народу Давид Арахамія заявляв, нібито цей законопроєкт був вимогою міжнародних партнерів в межах Ukraine Facility Plan. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + sixteen =

Back to top button