Україна

Загроза вторгнення РФ – Данілов заявив, що не вбачає ризиків наступу РФ 16-17 лютого – 1News

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов


Фото з відкритих джерел

Сектор безпеки і оборони  України готовий до будь-яких викликів, запевнив секретар РНБО

Ситуація в Україні перебуває під контролем: немає ризиків, що широкомасштабний наступ РФ може відбутися 16-17 лютого. Про це під час брифінгу за підсумками спільного засідання із головами парламентських фракцій заявив секретар РНБО Олексій Данілов. Трансляцію вів “Перший Незалежний”.

“Ми цілком усвідомлюємо, що відбувається на території України, ми усвідомлюємо ті ризики, які є на території нашої країни, але ситуація знаходиться абсолютно під контролем. Більш того, ми на сьогодні не вбачаємо, що широкомасштабний наступ РФ може відбуватися чи то 16, чи то 17 числа. Ми цього не вбачаємо, ми цього не бачимо. Чи є загрози з боку РФ? Ви знаєте нашу позицію, вони для нас є постійно до того часу, поки вони посягають на наші території, але я хочу вас запевнити, що наша армія, що наше військо, наш сектор безпеки і оборони готовий до будь-яких викликів”, – сказав Олексій Данілов.

1News за темою: У влади немає чіткого стратегічного плану і сталої позиції, – політтехнолог про загрозу вторгнення РФ

Секретар РНБО заявив, що є велика проблема, коли “починають роздмухувати ситуацію на рівному місці і коментувати те, чого немає”, а це викликає паніку.

“По всіх даних розвідки, які ми маємо на сьогодні, – як розвідки, яка працює, наша розвідка, так і розвідка країн – наших партнерів, ситуація внутрішньої дестабілізації на території нашої країни, це для них ситуація номер один. Без внутрішньої дестабілізації зробити якісь неприємності нашій країні на сьогодні вони не можуть, це неможливо”, – сказав він.

Олексій Данілов продовжив: “Ця нісенітниця стосовно того, що сьогодні мали прийматися рішення по перекриттю нашого повітряного простору, по закриттю якихось там морських портів, не відповідає дійсності”.

1News за темою: Питання членства України в НАТО наразі не актуальне, – Шольц

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявляв, що інформація про можливу повномасштабну війну з Росією допомагає паніці в нашій країні. Очільник держави закликав українців розраховувати на себе та наших військових.

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль звернувся до українців на тлі новин про загрозу повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Відповідне відео оприлюднене на його сторінці в Facebook.

Очільник уряду закликав громадян зберігати спокій, адже українська армія готова дати відсіч агресору.

Читайте також: “Нове про ймовірне вторгнення РФ: Дата, сценарії наступу та варіанти російської агресії”.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button