Україна

Загроза наступу РФ – ЄС не розглядає сценарій напливу біженців із України – 1News

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель


The Guardian

Глава європейської дипломатії зазначив, що Європа з розумінням ставиться до прохань Києва уникати такої нервової риторики

На тлі загрози наступу РФ Європейський Союз не розглядає сценарій напливу біженців з України. Про це заявив Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, виступ якого транслювався на мультимедійному порталі ЄС.

Глава європейської дипломатії зазначив, що Європа з розумінням ставиться до прохань Києва уникати такої нервової риторики.

“Ви розглядаєте найгірший сценарій… Але українці – це люди, які можуть подорожувати до Європи без віз. Ми маємо кілька сусідніх країн, які мають безвізовий режим. Тому українці можуть приїжджати до Європи без будь-яких додаткових дозволів”, – заявив Боррель.

1News за темою: Візит Макрона до РФ був важливий, але він не привів до дива, – Боррель

Раніше Боррель допустив можливість провести Раду міністрів закордонних справ Євросоюзу в Києві. Він наголосив, що це стане демонстрацією солідарності з Україною.

Він розповів, що на засіданні обговорювалася ідея проведення Ради глав МЗС Євросоюзу не в Брюсселі, яка запланована на 21 лютого поточного року.

Крім цього, Боррель уточнив, що у разі якщо пропозицію підтримають всі країни ЄС, то наступна зустріч може пройти в Києві.


Джерело

Back to top button