Україна

Загроза наступу РФ – небо над Україною залишається відкритим – 1News


Фото з відкритих джерел

У відомстві зазначили, що більшість авіакомпаній продовжують операційну діяльність без жодних обмежень

Міністерство інфраструктури України заявило про відсутність планів щодо закриття авіапростору над Україною. Уряд працює над попередженням ризиків для авіаперевізників. Про це йдеться в заяві Мінінфраструктури.

“Інформація про закриття повітряного простору України не відповідає дійсності. Закриття неба є суверенним правом України, відповідне рішення не приймалося. Більшість авіакомпаній продовжують операційну діяльність без жодних обмежень. Зокрема, наразі 29 іноземних авіакомпаній виконують польоти з 34 країн світу”, – йдеться у заяві відомства.

Сьогодні, 13 лютого, в Мінінфраструктури відбулася нарада за участі Офісу президента, Державної авіаційної служби, “Украероруху”, аеропорту “Бориспіль” та українських авіакомпаній. Сторони домовилися напрацювати рішення для запобігання загостренню ситуації.

“У деяких перевізників виникають складнощі пов’язані із коливаннями на ринках страхування. Зі свого боку держава готова підтримати авіаперевізників і планує надати додаткові фінансові гарантії для підтримки авіаринку. Наразі проводяться консультації з міжнародними партнерами та готуються відповідні рішення уряду”, – додали в МІУ.

1News за темою: Для повернення громадян: Ізраїльські авіакомпанії збільшують кількість рейсів з України

Нагадаємо, сьогодні, 13 лютого, народний депутат України Олексій Гончаренко заявив про можливе припинення повітряного руху в Україні з 14 лютого. 

“Швидше за все, з завтрашнього дня (14 лютого – ред.) з 16:00 по Києву повітряний рух в Україні буде припинено. Одна з найбільших страхових британських компаній вже розіслала повідомлення про те, що із завтрашнього дня з 14:00 за Лондоном (16:00 за Києвом) припиняється страховка цивільних літаків, що знаходяться у повітряному просторі України”, – заявив Гончаренко.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button