Україна

Загроза наступу РФ – НАТО створило повітряний міст для постачання в Україну зброї – 1News


Фото з відкритих джерел

За словами офіційного представника США, Україні різко не вистачає боєприпасів

Країни Північноатлантичного альянсу встановили “повітряний міст” для передачі озброєння та боєприпасів в Україну, щоб у такий спосіб стримати можливий наступ військ РФ. США планує передати Україні п’ять транспортних гелікоптерів Мі-17 російського виробництва, які використала афганська армія. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє The Wall Street Journal.

За словами офіційного представника США, Україні різко не вистачає боєприпасів. Єдиний в Україні завод з виробництва боєприпасів був у Луганську, який контролюють незаконні збройні формування так званої “ЛНР”. Крім того, декілька складів боєприпасів в Україні знищено внаслідок інцидентів, до яких може бути причетна РФ.


Наголошується, що до створення повітряного коридору зброю Україні постачали з країн НАТО лише США та Туреччина, які “готові були ризикувати гнівом Москви”. За даними видання, разом зі США Києву допомагають Велика Британія та прибалтійські країни. Польща та Чехія планують розпочати їх найближчим часом. При цьому українських військових уже навчають інструктори із США, Великої Британії, Канади, Польщі.

1News за темою: Україна отримала понад тисячу тонн зброї та обладнання від партнерів, – Кулеба

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що все озброєння, що поставляється західними партнерами в Україну, необхідно для захисту в разі повномасштабного вторгнення РФ. Глава держави запевнив, що Україна більше не віддасть свої території, “якою б не була ціна цієї справи”.

Також нагадаємо, що 5 лютого до Києва привезли вже восьму партію військової допомоги США. Було доставлено 86 тонн вантажу із боєприпасами. Очікується, що загалом таких рейсів буде 45.


Джерело

Back to top button