Україна

Загострення ситуації на Донбасі – Гармаш заявив, що ТКГ не зібралася на позачергове засідання – 1News


Радіо Свобода

Засідання не відбулося, оскільки представники НЗФ відмовилися від зустрічі

Тристороння контактна група (ТКГ) не зібралася на позачергове засідання на тлі загострення ситуації на Донбасі. Представники НЗФ відмовилися від зустрічі. Про це повідомив представник Донецька в українській делегації Сергій Гармаш в ефірі “Україна 24”.

“Ще о 16:00 мені писали, що треба бути готовим близько 17:00 зібратися. Потім надійшла інформація про те, що Донецьк і Луганськ відмовилися від цієї зустрічі з формулюванням, навіщо нам зустрічатися, якщо Київ все одно не хоче з нами розмовляти безпосередньо, хоча ОРДЛО не є членами ТКГ і на позачерговому засіданні ми мали б обговорювати з Російською Федерацією в першу чергу”, – зазначив він.

1News за темою: Загострення на Донбасі: НЗФ відмовилися від екстреного засідання ТКГ

Нагадаємо, напередодні, 17 лютого, українська сторона закликала зібрати позачергове засідання Тристоронньої контактної групи та консультацій робочої підгрупи з питань безпеки, щоб обговорити загострення ситуації на Донбасі та запобігання провокаціям. Крім того, Україна пропонувала залучити представників країн “нормандського формату” до контролю за дотриманням режиму припинення вогню.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button